Hoogspringen, verspringen, basketbal en hockey op… één wiel

Wij durven niet te beweren dat het aan Klundert zelf ligt, maar even geleden waren wij al aanwezig bij het kampioenschap teckelrennen (ja, de hondjes ja) aan de Niervaertweg en wat ook minstens zo bijzonder is, in ieder geval voor ons, is het EenwielerFestival. Gisteren kwamen maar liefst 50 deelnemers en 15 deelnemende vrijwilligers uit heel Nederland en België naar De Niervaert in Klundert om op hun éénwieler te hockeyen, basketballen, hoog- en verspringen en allerlei technieken te leren. 

Circe, samen met Jan en Klaas de bestuursorganisatie van het EenwielerFestival, vertelt ons: "Eenwieleren is een sport die men vaak individueel beoefent. Sommige wieleraars zijn aangesloten bij een circus, anderen doen mee aan wedstrijden, maar trainen gebeurt veelal alleen. Stichting Eenwieleren Nederland organiseert jaarlijks het NK Eenwieleren, maar we wilden ook een evenement in de winterperiode opzetten waarbij we kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is binnen het eenwieleren. Dat is nu gebeurd, dankzij deze allereerste editie van het EenwielerFestival." 

Waar er maar één inschrijving was van iemand uit deze omgeving, zijn er vele deelnemers geweest die kilometers voor het festival hebben gereden. "Ik kom zelf uit Maastricht, maar ik heb ook Apeldoorn, Deventer, Amsterdam en zelfs België op de inschrijflijsten zien staan", vertelt Circe ons. Op de vraag waarom je dan in Klundert terecht komt, is het antwoord eigenlijk heel praktisch. "Google. Deze sporthal voldoet aan de eisen die we hebben, zoals indoor en de grootte, maar het past ook in het budget wat we voor ogen hadden."

Weer een evenement wat Klundert aan het lijstje unieke evenementen kan toevoegen! Onze redactie viel gisteren aan het einde van de middag even in de sporthal binnen en maakte een aantal leuke actiefoto's van behendigheidsspelletjes, die u bekijkt in de fotoslider boven dit artikel. Wilt u meer weten over eenwieleren? Kijk dan eens op de website van de Stichting Eenwieleren Nederland

Beelden bij dit artikel