Het Lions Zwemfestijn Moerdijk dit jaar voor de Voedselbank Moerdijk

Zaterdag 14 maart organiseert de Lionsclub Zevenbergen haar jaarlijkse zwemfestijn. Gedurende deze recreatieve zwemestafette wordt er geld opgehaald voor het goede doel, waarbij een team bestaande uit 4 tot 8 personen zoveel mogelijk baantjes probeert te zwemmen en zichzelf daarvoor laat sponsoren. De Lions hebben er dit jaar voor gekozen om de opbrengst van het zwemfestijn te doneren aan de Voedselbank Moerdijk.

De Voedselbank Moerdijk is gevestigd aan de Doctor Ariënslaan in Zevenbergen en deelt iedere week zo'n 100 voedselpakketten uit aan mensen die het nodig hebben. Zij onderhouden zelf de contacten met hun doelgroep, maar ook met sponsors van producten. Denk hierbij aan lokale supermarkten, agrariërs of zelfs particulieren die hun steentje bij willen dragen. Een goed doel dat dus alle steun kan gebruiken. 

Het principe van het zwemfestijn is heel simpel: met jouw team, bestaande uit 4 tot 8 personen en één teamcaptain, zoveel mogelijk baantjes zwemmen en jezelf daarvoor laten sponsoren. De teamcaptain is het aanspreekpunt en verantwoordelijk voor zijn of haar team. De belangrijkste taak van de teamcaptain is aanmelden via de website en daarna vooral heel erg enthousiast zwemmers ronselen. Maak dat clubje leuke mensen en probeer samen zo veel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Of je nu met vrienden, klasgenoten, voetbalclub, collega's of familieleden zwemt, een ervaren zwemmer hoeft er niet verplicht bij te zitten. De schoolslag volstaat, zolang je maar zo vaak mogelijk de rand van het zwembad aan tikt. Dat zwembad is overigens De Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert. 

De inschrijvingen voor het Zwemfestijn Moerdijk zijn geopend. Via www.zwemfestijn.com/moerdijk/inschrijven_teamcaptain kun je je team opgeven en jezelf als teamcaptain aanmelden. Wil iemand anders zich graag teamcaptain noemen, laat diegene dan het formulier invullen. Heb je watervrees maar wil je toch iets voor de Voedselbank Moerdijk doen? Via deze link kunt u een directe donatie doen: www.zwemfestijn.com/moerdijk/doneer

*Fotobijschrift: Het team van de Manege Langeweg die tijdens het Zwemfestijn 2019 in het ondiepe bad (in het diepe bad waren er teams aan het zwemmen) poseerden voor onze foto.