Hennepkwekerijen geruimd o.a. in Heijningen

Aan de Akkerdreef in Hoogerheide werd er maar liefst op vier plaatsen een hennepkwekerij aangetroffen. In een bijgebouw van een woning stonden 69 oogstrijpe hennepplanten. Elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt. Er is een auto van het merk Mercedes in beslag genomen.

Bij een tweede woning stonden hennepplanten in een tuinhuisje te staan verdeeld over twee ruimtes. Ook hier werd elektriciteit illegaal afgetapt. Het derde adres betrof eveneens een tuinhuisje achter een woning en ook hier was sprake van illegaal stroom aftappen. Een aanwezige bewoonster werd meegenomen voor verhoor.

Tot slot van hetzelfde laken een pak op het vierde adres. Een kwekerij met 80 planten, ook in een tuinhuisje waarbij ook illegaal stroom werd afgetapt. In de Leemstraat in Roosendaal bleek dat er ook een hennepkwekerij in werking was. Deze plantage die voor storingen op het energienetwerk zorgde, werd na lang zoeken aangetroffen en bleek verdeeld over een schuur en drie ruimtes in de woning te zijn verdeeld. Deze zorgvuldig en nagenoeg zelfstandig opererende hennepkwekerij was nu voorzien van in totaal 499 hennepplanten van ongeveer 3 weken oud. In de woning werd niemand aangetroffen. De elektriciteit werd illegaal afgetakt onder de woning van de hoofdtoevoerleiding.

Als laatste woning werd een woning bezocht aan de Kraaiendijk in Heijningen. Ook hier bleek dat er drie ruimtes waren ingericht als een hennepkwekerij die recent geoogst waren. De elektriciteit voor deze kwekerij bleek in deze woning eveneens illegaal afgetakt. In de nog volledig ingerichte kweekruimtes waren naar telling 478 hennepplanten gekweekt en wordt bij de exacte aantallen nog een berekening gemaakt van het verkregen voordeel. Ook deze woning is ven het energienetwerk afgekoppeld. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.