Helwijkers kiezen eigen kleurrijke dorpsentree

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe dorpsentree voor Helwijk. Aannemer in de grond-, weg- en waterbouw Gebr. De Leeuw heeft het project uitgevoerd, gisterenmiddag vond de officiële opening plaats. Dat de aannemer niet alleen verstand heeft van riolering en straatstenen, bleek wel toen de cateraar op zijn aanwijzen rond ging met gebakjes met logo, luxe hapjes en drankjes voor iedere aanwezige.

Wethouder Jack van Dorst verzorgde het openingswoord, waarbij vertelde dat de manier waarop dit project tot stand is gekomen, de reden is dat hij ooit wethouder wilde worden. “Alles is hierbij samengekomen. Ik kom hier al mijn hele leven, misschien niet dagelijks zoals jullie, maar wel zeer regelmatig. Als ik vanaf nu Helwijk binnen kom rijden, zal ik denken ‘ja, dit ziet er toch geweldig uit’. De problemen die er waren met de riolering zijn grotendeels aangepakt. De bestrating, de verlichting, de plekken waar men de afvalcontainers kan zetten zodat ze niet in de weg staan en toch makkelijk op te halen zijn voor de vuilnismannen, allemaal punten die we dankzij dit project verbeterd hebben”, aldus de wethouder, die het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in zijn portefeuille heeft.

Directeur van Gebr. De Leeuw, Mark de Leeuw, vult aan ons aan: “De gemeente heeft bij dit project gebruik gemaakt van inwonersparticipatie. Dat is eigenlijk een duur woord voor de inwoners betrekken bij de keuzes die gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de kleursamenstelling van de bestrating; wij hebben doorgekregen dat het deze specifieke kleur moest worden. Als dat de wens is van de bevolking, dan honoreren we die natuurlijk. De groenvoorzieningen langs de weg zullen de komende maanden in bloei komen, dus dat is voor nu nog even wachten tot het gaat groeien. De riolering hebben we ook vernieuwd. Nu zal het schone hemelwater apart worden afgevoerd van het vuile water komende van huishoudens en het hemelwater stroomt voortaan weg naar de sloten en zal deels door de grond terug worden opgenomen. De riolering is daardoor toekomstbestendig opgeleverd, net als de rest van de nieuwe dorpsentree.”

Beelden bij dit artikel