Hart onder de riem van een lokale ondernemer: Je hoeft niet te wachten tot het coronavirus het land uit is om je weer beter te voelen

Zit je niet lekker in je vel en weet je, mede door het coronavirus, niet waar je met je gevoel heen moet? Joyz Frijters Coaching en Integrale therapie in Klundert kan je helpen. Joyz moet, zoals iedere andere ondernemer, aanpassingen maken in haar werkzaamheden. Behandelingen en afspraken op afstand, oefeningen en uitleg waarmee je thuis aan de slag kan, maar ook start Joyz aanstaande vrijdag met een ‘lekker-in-je-vel-wandeling’ in Klundert. In onderstaand artikel vertelt ze er zelf meer over.

Het coronavirus heeft het hele land in zijn greep. Alle voorzorgsmaatregelen hebben een grote impact op ons leven. Niet alleen praktisch in de zin dat we vanuit huis werken, de kinderen niet naar school gaan en we in het weekend niet meer uit eten kunnen. Maar ook geestelijk door de onzekerheid hoe het allemaal zal gaan verlopen en hoe we het beste met deze omstandigheden om kunnen gaan. En dat allemaal bovenop de dingen waar we in ons dagelijks leven al tegenaan liepen.

Het is niet makkelijk.

Wanneer je al onzeker bent, veel stress ervaart, moeilijk met je emoties om kunt gaan, je niet echt blij en gelukkig voelt of angstig bent, is het nu niet makkelijk. Door de onrust wordt het nog moeilijker om die hulp te vinden die bij je past. Wie doet wat, wat gaat wel door, wat niet, wat is veilig? En dan is er nog de vraag of dit wel het moment is om er iets aan te gaan doen. Heeft het nog wel prioriteit?

Juist nu is goed voor jezelf zorgen extra belangrijk.

Goed voor jezelf zorgen is juist op dit moment extra belangrijk. Dat waar je al last van had wordt door de situatie versterkt. Je klachten zullen niet verdwijnen. Ze zullen juist erger worden. Wat ervoor zorgt dat het lastiger wordt om ermee om te gaan en een (nog) grotere impact op je leven zullen gaan hebben. Als je besluit dat het nu niet belangrijk is om hulp te zoeken voor de dingen waar je moeite mee hebt.

Het leven staat niet stil.

Hoewel we ons allemaal aan moeten passen en we de komende tijd het contact met anderen beter kunnen vermijden, betekent dit niet dat het leven helemaal stil komt te staan. Het betekent niet dat je nu weken niets kunt doen om beter in je vel te gaan zitten. Om je weer rustiger, blijer en positiever te gaan voelen. Om beter met je emoties om te kunnen gaan. Om makkelijker dingen los te kunnen laten. Om weer gelukkig te worden.

Hulpverlening in aangepaste vorm.

Natuurlijk hou ik, net als mijn collega’s, me aan de voorschriften van het RIVM en de beroepsverenigingen om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent onder andere dat alle afspraken voor therapie of een (massage)behandeling naar een andere vorm worden aangepast. Door de manier van contact te veranderen, blijft het mogelijk om hulp aan te blijven bieden.

Hoe heb ik dit als energetisch therapeut aangepast?
  • De afspraken vinden telefonisch of via skype plaats of we maken samen een wandeling. In de buitenlucht kan je makkelijker gepaste afstand bewaren en is de kans op besmetting veel kleiner.
  • De behandelingen die ik normaal in de vorm van massages geef, zullen zich nu richten op technieken die je bij jezelf toe kunt passen. Lichamelijk contact is hierdoor niet meer nodig.
  • Oefeningen en uitleg om tussen de afspraken mee aan de slag te gaan zullen via email naar je worden gestuurd. Thuis in je vertrouwde omgeving kan je zelf aan de stappen zetten om je beter te gaan voelen.
  • Energetische behandelingen op afstand zijn mogelijk ter aanvulling op de telefonische/skype/wandel afspraken.
  • Vanaf vrijdag 27 maart organiseer ik iedere vrijdagochtend om 10:00 uur een lekker in je vel wandeling in Klundert. Deze wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. Tijdens de wandeling geef ik mindfulness-, ademhalings- en meditatieoefeningen gericht op het lekker in je vel zitten en makkelijker om te kunnen gaan met deze onrustige tijden. Maximaal 7 deelnemers, kosten €10,00 pp. Bewegen en in de buitenlucht zijn, vergroot je psychische en lichamelijke weerstand.
  • En als laatste kan je je inschrijven voor een maandprogramma. Wekelijks krijg je via de mail uitleg en oefeningen toegestuurd waarmee je thuis aan de slag kunt. Er zijn 3 versies: Meer rust, Omgaan met emoties en Verhoog je (geestelijke en lichamelijke) weerstand op een natuurlijke manier .

Je hoeft niet te wachten tot het virus voorbij is om je weer goed te gaan voelen. Juist nu is het belangrijk dat je je geestelijke en lichamelijke weerstand verhoogd. Wil jij wel meer informatie over hoe jij weer lekker in je vel kunt gaan zitten? Stuur me een mail (joyzfrijters@hotmail.com) of bel (06-38198793).

Beelden bij dit artikel