Groep 3 leerlingen genieten van natuurochtend in Standdaarbuiten

'50 dingen in de natuur die je gedaan moet hebben voor je 12e' is een boek dat uitgebracht wordt gebaseerd op de eigen gemeente. In de gemeente Moerdijk is Petra Wevers de initiator en zij ademt natuur. Gisterochtend mochten groep 3 leerlingen van verschillende basisscholen genieten van een natuurochtend bij camping Markdal in Standdaarbuiten.

Leerlingen van het Palet en de Rietvest in Klundert, de Kennedyschool en de Julianaschool in Fijnaart, de Klaverhoek in Moerdijk-dorp, de Boemerang in Zevenbergen en het Aventurijn in Standdaarbuiten stormden het grote terrein van de camping op rond de klok van 09.00 uur. Met een overduidelijke dosis 'zin', gilden, lachten en renden de kinderen rond. Na het welkomstwoordje en de praktische zaken zoals waar de WC zich bevindt, mocht iedereen naar de startactiviteit. 

In drie rondes mochten de kinderen allerlei natuuractiviteiten doen en beleven. Een broodje bakken boven het kampvuur, een hengeltje werpen samen met de visvereniging, waterbeestjes vangen met een schepnetje, schilderen en oorwormpotjes en vogelvoerslierten maken; de kinderen hoefden zich totaal niet te vervelen. Petra Wevers vertelt: "We hebben heerlijk weer, wethouder Désirée Brummans komt zometeen ook nog langs en de kinderen zijn lekker bezig buiten in en met de natuur. Dat is ook waar het boekje voor staat. Zeker in deze tegenwoordige digitale tijd, is het van belang dat kinderen de schoonheid van de natuur meekrijgen. Ik ben daarnaast ontzettend blij met al die vrijwilligers die hier vandaag willen helpen en begeleiden". 

Een gezellige ochtend, waar KijkopMoerdijk zélf ook bij was. Wij maakten leuke actiefoto's van de spelende kinderen, welke u allemaal in ons fotoalbum kunt bekijken via https://kijkopmoerdijk.nl/albums/natuurochtend-groep-3-basisschoolleerlingen.html


*Wij hebben getracht per activiteit en per basisschool in kaart te krijgen welke kinderen er wel en welke kinderen er niet op de foto gezet mogen worden. Hier hebben wij met publicatie rekening mee gehouden. Mocht u toch een foto zien, waarvan u liever niet wilt dan deze gepubliceerd is, laat het ons dan weten via info@kijkopmoerdijk.nl. Wij zullen deze foto op verzoek altijd verwijderen.

Beelden bij dit artikel