Gezellige 50-plussers zingen met elkaar een lekker moppie

Iedere twee weken komen zangliefhebbende 50-plussers, samen in de ruimte van Stichting Seniorenraad in Zevenbergen. Geen koor met verplichtingen, maar puur om te genieten van zang, smartlappen en zeemansliederen en natuurlijk elkaar, onder begeleiding van drie accordeonisten. 

Gistermiddag was de allereerste samenkomst van de hobbymatige zangers en zangeressen. De redactie van KijkopMoerdijk nam ook even een kijkje en wij gaven vooral onze oren goed de kost! Wat ons als eerste opviel was het hartelijke ontvangst waarmee we naar binnen werden gehaald, onder andere door Frans de Bruijne van de Stichting Seniorenraad Zevenbergen en door initiatiefnemers Marijke en Cor, vrolijke gezichten en enthousiaste mensen.

Marijke van den Berg en Cor van Leeuwen hebben uit eigen initiatief deze zangmiddag opgezet, omdat zij zelf houden van zingen en gezelligheid. Bij de stichting werd gevraagd om de ruimte van de Seniorenraad te mogen benutten, wat resulteerde in een vaste samenkomst op woensdag in de even weken. Marijke begeleidt, samen met Frans Tap en Cor Gulden, de zangers en zangeressen op accordeon en spelen allerlei smartlappen, zeemansliederen en 'gouwe ouwe's'.

Houdt u ook van zingen en wilt u ook meedoen met deze club? U kunt bij hen aanschuiven op 29 november aanstaande, rondom 13.30 uur. Er wordt een kleine bijdrage van € 1,00 gevraagd en consumpties zijn tegen lage tarieven te koop aan het barretje in de ruimte zelf. Dat is overigens aan de Kasteelweg 4 in Zevenbergen, onder de appartementen van De Zeven Schakels en tegenover het nieuwe parkeerterrein. 

Een korte opname van gistermiddag bekijkt u hieronder: