Eindexamenleerlingen Markland College Zevenbergen zetten spectaculaire demo neer

Gisteravond gaven leerlingen van het Markland College Zevenbergen in het kader van hun eindopdracht LO een demo in De Borgh. De klassen 5E, 5F, 5G en 6VWO traden in de middag op voor hun medeleerlingen en in de avond voor ouders, opa's, oma's en overige familieleden. Vijftien weken hebben de leerlingen zich voorbereid op deze show, waar de onderdelen turnen, acrobatiek, dans en toneel inzaten. 

Onder leiding van de docenten lichamelijk opvoeding, meneer Fisher, mevrouw Van der Harst, meneer Entong en meneer Lazaroms, hebben zij uiteindelijk de vierde editie van de jaarlijkse demo weten weg te zetten. De zelfverzonnen thema’s waren dit jaar: tijdreizen, films, Harry Potter en Super Mario.

Het eerste jaar begon met bouwlampen en tl-verlichting, toen nog een pilot die de basis heeft gelegd voor wat het nu is en wat het in de toekomst zal gaan worden. Het tweede jaar kwam er eigen verlichting en een muziekinstallatie bij, wat al meer vorm aan het geheel gaf. Sinds vorig jaar is er een samenwerkingsverband met het ROC West-Brabant ontstaan, opleiding media & entertainment, waardoor de demo een nog professionelere uitstraling heeft gekregen.

De LO-docenten van het Markland College Zevenbergen wilden met de LO-lessen meer dan alleen sporten. "Sporten is niet alleen een doel op zich, maar ook een middel om de leerlingen te ontwikkelen naar een mooie toekomst, het aanleren van vaardigheden die zij nodig hebben in hun verdere loopbaan, het ontdekken van hun eigen mogelijkheden en het kennen en erkennen van ontwikkelpunten."

Op uitnodiging van meneer Arjan Lazaroms liep KijkopMoerdijk ook eventjes binnen tijdens de demo. Door onze drukke agenda ietwat aan te late kant, want de leerlingen waren al zo goed als klaar. Wij troffen wel meneer Lazaroms met Sem op zijn arm, maakten enkele foto's van de leerlingen én een korte opname van het gezamenlijke slotoptreden. Deze bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=A1R2lo24Fwg

Beelden bij dit artikel