Drukst bezochte expositie Fotoclub Moerdijk in Theater De Schuur Zevenbergen

Afgelopen weekend exposeerde Fotoclub Moerdijk in Theater De Schuur in Zevenbergen en was de expositie tevens onderdeel van de Kunst- en Cultuurroute Moerdijk. De expositie bleek achteraf de drukst bezochte expositie van de club ooit: maar liefst 436 bezoekers hebben de 90 tentoongestelde foto's bekeken en bewonderd en konden daarnaast hun mooiste, origineelste en favoriete foto kiezen. Wethouder Désirée Brummans opende de expositie wat ze naar eigen zeggen erg leuk vond.

"Ik heb een bijzondere belangstelling voor fotografie. Tot eind december 2017 heb ik les gehad in fotografie aan de kunstacademie. Ik maak niet zulke mooie foto's als de leden van de fotoclub, maar ik weet wel het één en ander over sluitertijd en belichting. Ik ben daarom ook vereerd dat ik deze expositie mag openen", aldus Brummans. 

Naast de foto's van de fotoclub, exposeerde Elly Klaverdijk glas in lood, Rian van Schendel en Juul Vaartjes keramiek en Corrine van 't Westende bloemsierkunst. Laatstgenoemde heeft uit de 90 foto's zes foto's uitgekozen waar ze een bloemstuk bij gemaakt heeft. De gekozen foto's waren genomen door Bert Norman, Ron Ab, Tamara Blom, Tineke van Persie, Betty Happel en Aletta Kloeg.

Na het tellen van de uitgebrachte stemmen, bleek de mooiste foto van Jaap Wagemakers. Zijn foto 'de buitenlandse vrouw', kreeg 27 voorkeurstemmen. De titel van origineelste foto ging naar Cora den Turck, die een foto maakte van drie lepels met de weerspiegeling van een notenbalk. Cora's foto mocht maar liefst 59 stemmen ontvangen. De landschapspanoramafoto van Nico Faassen kreeg 17 stemmen voor de meest favoriete foto. U bekijkt de drie genoemde foto's op volgorde in de fotoslider boven dit artikel. Ook bekijkt u onze foto's gemaakt tijdens de opening met wethouder Brummans in dezelfde slider.

Beelden bij dit artikel