Discodjensen met de Zwarte Pieten in Fijnaart

Een feestje bouwen, dat is één van de dingen die de Pieten van Sinterklaas het liefste doen. Dat kwam vanmiddag eens even goed uit, want de Sinterklaas Stichting Sint's Pieten Gedoe uit Fijnaart organiseerde met medewerking van Stichting De PietenChaos en Stichting Intocht Zevenbergen de Zwarte Pieten Disco in de Fendertse Hoeve in Fijnaart. Een middag vol muziek, zang, dans en natuurlijk Zwarte Pieten. 

Regelpiet vertelt ons: "Er zijn tussen de 50 en 60 kinderen geweest die lekker gedanst hebben met de Pieten. Dit is de vierde keer dat we de Zwarte Pieten Disco organiseren en we hebben voor het eerst Disco Piet meegenomen die de boel professioneel muzikaal aan elkaar draait. De kinderen krijgen vanmiddag ranja, chips, strooigoed en fruit. Aan het einde van de middag krijgen ze een puntzakje snoep mee naar huis."

In het hoekje van de zaal zagen we een blanke Piet met een gele jas zitten. Hij vertelde ons: "Ik ben de EHBO Piet. Ik mag van Sinterklaas niet door de schoorsteen, want als ik net zo zwart als roet zie als de andere Pieten en er is een kind met een wondje, dan komt er allemaal vuil in de wond en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus ik ben er vandaag bij om een extra oogje in het zeil te houden en de kinderen te verzorgen als het nodig is", aldus de EHBO Piet. Van deze verzorgdende Piet mochten wij tevens onderstaand filmpje ontvangen, waarvoor dank! De foto's die wij gisterenmiddag maakten, bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. 

https://www.youtube.com/watch?v=v4shQLQD5Lc

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel