Collecteweek Hartstichting van 7 t/m 13 april

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting zal plaatsvinden van 7 tot en met 13 april. De collecteweek is natuurlijk landelijk, maar alleen al in Klundert en Noordhoek zullen er zo'n 35 collectanten langs de deuren gaan om geld op te halen, om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. Hartstichting afdeling Klundert-Noordhoek vertelt waarom dit zo belangrijk is, want een gezond hart is niet vanzelfsprekend.

De vrijwilligers van de Hartstichting Klundert-Noordhoek zetten zich vol enthousiasme in voor gezonde harten. En niet alleen tijdens de collecte. Je kunt ze sinds kort alle dagen van het jaar volgen. Hartstichting Klundert-Noordhoek is voortaan namelijk ook te vinden op eigen social media-accounts op Facebook, Instagram en Twitter.

Collecteweek: alternatief kleingeld
Veel mensen gebruiken alleen nog een pinpas en hebben geen geld meer in huis. Daarom zit er aan de collectebus een label met QR-code. Je kunt met je smartphone heel makkelijk eenmalig geld overmaken door de Tikkie of iDEAL QR-code te scannen.

Collecteweek: méér dan huis-aan-huis-collecte
Als je de collectant hebt gemist, kun je ook geld geven op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Of wordt zelf actief: iedereen kan een online collecte starten op hartstichting.nl/collecteeronline en familie en vrienden om een gift vragen. In de online collectebus is zichtbaar hoeveel je al hebt ingezameld.

Steeds meer hartpatiënten
We hebben in Nederland in 55 jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Er zijn steeds meer hart- en vaatpatiënten. Daarom is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen behandelen. Want iedereen heeft recht op een gezond hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, te leven en lief te hebben.

Oplossingen
De Hartstichting werkt aan drie doelen: voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen. We werken aan oplossingen. Zo werken wij bijvoorbeeld aan een eenvoudige bloedtest, waarmee je erfelijke risico’s kunt achterhalen en hartproblemen kunt voorkomen. En we onderzoeken aan welke signalen je kunt merken dat iemand een hart- of herseninfarct gaat krijgen. Zodat infarcten op tijd ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden. Lees meer over onze doelen en oplossingen op hartstichting.nl.