C.V. De Spieringkruiers presenteert jeugdraad en geeft andere jeugdraden werm welkom

Gisterenmiddag organiseerde C.V. De Spieringkruiers de opwermmiddag voor de jeugdraden uit de Westhoek. Zij gaven hen een werm welkom in De Blokhut in Spieringkruiersdurp en maakten gelijk van de gelegenheid gebruik om hun eigen jeugdraad te presenteren. Onder de bezielende leiding van Prins Ryan zullen Prinses Lieke, Nar Roos, Politie Duncan en Raadsleden Fransie, Kris, Fedde, Robin, Babet, Marilene, Jelmer, Escher, Tygo en Simone de carnavaleske jeugdscepter gaan zwaaien over Spieringkruiersdurp komende carnaval. Afijn, zo ver is het nog lang niet, want gisteren zijn de jeugdraden pas opgewermd voor carnaval.

De jeugdraden die op bezoek waren, werden getrakteerd op veel gezelligheid, muziek, spelletjes en natuurlijk ellenlange polonaises. Ellenlang, want als je een sliert maakt bestaande uit de jeugdraden uit Moerdijk, Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Standdaarbuiten, Klundert, Etten en Hooge Zwaluwe, dan hoop je dat je aan de buitenkant van die sliert stond want dan is heel de Blokhut gevuld met polonaise. Een geweldig uitzicht voor ons als fotografen, want het is dankbaar de blije gezichtjes van de jeugdraden die genoten van het opwermfeest te mogen vastleggen. 

Niet alleen stond de opwermmiddag in het teken van de jeugdraden die op visite waren en het presenteren van de jeugdraad, ook riep Prins Johan Willem Friso d’n 14de de Prins van Zwammegat naar voren. Prins Marcel den Eerste zwaait namelijk al 22 jaar de leutscepter in Standdaarbuiten, twee keer een carnavalsjubileum dus en is inmiddels alweer 40 jaar betrokken bij de carnavalsvereniging. Prins Marcel heeft aangegeven zijn titel als leutvorst over te dragen aan een eventuele opvolger. Reden genoeg dus voor de Prins van Spieringkruiersdurp om hem te huldigen voor zijn bijdrage aan het carnaval in Zwammegat. 

Wij wermden ook op gisterenmiddag en maakten tegelijkertijd foto's van de jeugdraden en de bezoekers. U bekijkt alle foto's in het fotoalbum via deze directe link: www.kijkopmoerdijk.nl/albums/opwermmiddag-spieringkruiersdurp-2020.

Beelden bij dit artikel