Burendag 2019 ook in Heijningen en Noordschans

Na ons artikel van afgelopen woensdag over de Burendag 2019, mochten wij vanuit Heijningen en Noordschans ook tips ontvangen over Burendag-activiteiten. Zo wordt er in Heijningen een Buren Kwis gehouden in het Pestalozzihuis en in Noordschans wordt bij Tuincentrum 't Vingeling een Herfstfair gehouden, met kraampjes, demonstraties over koi karpers en vijverbenodigdheden en allerlei snuisterijtjes.

Heijningen

  • De Dorpsvereniging Heijningen organiseert op zaterdag 28 september tijdens de Nationale Burendag de 'Buren Kwis' in het Pestalozzihuis, Hoge Heijningse dijk 4. Voor deze gezellige Kwis worden alle inwoners en verenigingen uitgenodigd. Iedereen is van harte welkom om gratis deel te nemen. Ook als je nog geen team hebt, kan je altijd wel bij iemand aanschuiven om samen de zeer uiteenlopende vragen te beantwoorden. Er zijn leuke prijzen te winnen, maar het gaat natuurlijk voornamelijk om de gezelligheid en het samen zijn met buren en dorpsgenoten. De Dorpsvereniging biedt de deelnemers ook gratis koffie of thee aan met iets lekkers erbij. De inloop is vanaf 13.30 uur en de Kwis begint om 14.00 uur.

Noordschans

  • Bij Tuincentrum 't Vingeling in Noordschans (Klundert) wordt een gezellige Herstfair georganiseerd, waar u kunt ruiken, proeven en genieten. Hobbyisten stallen hun zelfgemaakte spulletjes voor u uit, het tuincentrum is omgetoverd in herfstsferen met toebehoren zoals pompoenen en kranzen, er is een koffiehoek met wat lekkers en een proeverij van biologische streekproducten. Naast deze gezellige snuisterijtjes, wordt er tevens een demonstratie gegeven over de Japanse koi karpers en krijgt u uitleg en informatie over het hebben en onderhouden van een vijver. De Herfstfair is geopend van 10.00 tot 16.00 uur aan de Noordschans 9 in Klundert.