Bont gezelschap rennende teckels in Klundert

Er verzamelden zich maar liefst 43 rennende teckels met baasjes en fans op het veld aan de Niervaertweg in Klundert vanmiddag voor het jaarlijkse kampioenschap Teckelrennen. Een bont en gemêleerd gezelschap, bestaande uit puppy's, dwergteckels, kanichen en grotere teckels, die in hun eigen klasse streden om de eerste plek. Of ja, streden… Sommigen waren héél blij dat ze losgelaten werden en schoten vervolgens alle kanten op behalve de juiste!

Schreeuwende, roepende, piepende en met een plakje worst lokkende baasjes aan de ene kant, een begeleider met de teckel in kwestie aan de andere kant. Het idee is zo simpel maar de hilariteit die ontstaat wanneer een teckel zijn eigen willetje toont, is enorm. Het massaal toegestroomde publiek genoot dan ook met volle teugen van de hondjes op korte pootjes en applaudiseerde vrolijk voor iedere teckel die de eindstreep haalde, al dan niet met een omweg. Hoewel in wedstrijdverband, is deelnemen aan het Teckelrennen, georganiseerd door de Nederlandse Teckelclub, belangrijker dan winnen. Desalniettemin was er voor de winnaar in iedere categorie een beker en eindigde de dag met een groepsren, waar óók nog een prijs viel te verdienen. Iedere deelnemer ontving daarnaast een lootje, waarmee ze tijdens de loterij een leuke teckel-snuisterij konden winnen.

Genoeg tekst en uitleg, leun eens lekker achterover en bekijk de 80 foto's die wij vanmiddag voor u maakten in ons speciaal daarvoor ingerichte fotoalbum via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/teckelrennen-2019.html

Een korte opname bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=uAAKXvKy8R0

Beelden bij dit artikel