Boerenweg en Dreef in Fijnaart worden aangepakt

Aanstaande maandag, 1 juli, worden de Dreef en de Boerenweg in Fijnaart aangepakt. Het gaat om het deel van de Boerenweg tot aan de huidige passeerstrook aan de Dreef (totaal 980 meter). De weg wordt verbreed, er worden rode fietssuggestiestroken en extra snelheidsremmers aangebracht. Tevens wordt de deklaag in zijn geheel vervangen. De weg zal afgesloten zijn voor al het verkeer en er worden twee omleidingsroutes ingesteld. 

Om de wegen te kunnen verbreden, is de gemeente in gesprek gegaan met twee grondeigenaren. Met één heeft de gemeente een akkoord kunnen bereiken, met de ander is de gemeente nog in gesprek. Om niet nog meer vertraging op te lopen, heeft de gemeente besloten met het eerste deel vast aan te vangen. 

Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen wordt het werk in de vakantieperiode uitgevoerd, van 1 juli tot begin augustus. Er komen twee omleidingsroutes. Eén voor het gemotoriseerd verkeer, en één voor het fietsverkeer. De omleiding voor het fietsverkeer loopt over de Keeneweg en het autoverkeer wordt omgeleid via de Boerendijk, Blaaksedijk, Oudendijk en Weeldijk. De planning is dat het werk begin augustus klaar is.