Bijzondere foto-expositie Marks of Pride and Beauty

In het gemeentehuis in Zevenbergen is momenteel een bijzondere foto-expositie te bezichtigen. De expositie Marks of Pride and Beauty omvat foto's van mensen met littekens. Fotograaf Jan van Beijnhem heeft hen open, eerlijk, stoer en met heel veel kracht op beeld vastgelegd. Gerlinde Verhey uit Helwijk is één van de modellen. Zij werd geboren met een hartafwijking, waardoor ze op jonge leeftijd al grote littekens had. Ook kreeg ze in 2004 een vleesetende bacterie op haar hartklep en in 2012 in haar arm. Van haar ene been werd huid getransplanteerd naar haar arm, uit haar andere been werd een spier gehaald om de functie van haar arm te behouden. 

Ook Gerlinde's foto is te bekijken in het gemeentehuis, maar wie de expositie nog wilt bezoeken moet wel snel zijn. Alleen vandaag en morgen zijn de foto's nog te bekijken. De openingstijden van het gemeentehuis zijn:

Donderdag 28 maart

  • 08.30 – 17.00 uur 
  • 18.00 – 20.00 uur

Vrijdag 29 maart

  • 08.30 – 12.00 uur

De toegang tot de expositie is geheel gratis. In de centrale hal van het gemeentehuis staan de foto's tentoon, waar u tevens de verhalen van de modellen kunt lezen. De expositie laat zien dat mensen met littekens ook mooi zijn en geeft hen kracht en zelfvertrouwen. 

Beelden bij dit artikel