Bibliotheek VANnU Zevenbergen is op zoek naar vrijwilligers

Houd jij van aanpakken en vind je het leuk om bezoekers te woord te staan? Ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk en wil jij het visitekaartje worden van de bieb? Dan is de Bibliotheek VANnU Zevenbergen op zoek naar jou!

Bibliotheek VANnU is voor veel klanten een huiskamer van de gemeente waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. Een vrijwilliger is een gastheer/gastvrouw en zorgt u er voor dat een bezoek een prettige ervaring is voor de klant. Hij of zij helpt hen bijvoorbeeld met het uitsorteren en opruimen van teruggebrachte materialen. Daarnaast houdt een vrijwilliger de tijdschriften bij en zorgt u er voor dat de bibliotheek er opgeruimd en aantrekkelijk uit ziet. Hij of zij verwijst klanten door naar de centrale bibliotheek bij inhoudelijke vragen en ondersteunt bij te organiseren activiteiten. Een vrijwilliger ontvangt groepen en kan aanwezig zijn bij een cursus of workshop of assisteren bij een activiteit, hetzij voor volwassenen hetzij voor kinderen. Denk hierbij aan activiteiten voor de Kinderboekenweek of een ander thema.

Vrijwilligers van VANnU krijgen een gratis bibliotheek abonnement. Uiteraard maken wij de vrijwilligers wegwijs in de taken en worden zij op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek. 

Heb je affiniteit met de bibliotheek, ben je klantgericht, computervaardig en communicatief vaardig? Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan! Stuur een mail naar Dominique Vissers via d.vissers@bibliotheekvannu.nl.