Alternatieve Roparun door Willemstad In Touch

Vandaag om 12.00 uur had eigenlijk in Parijs het startschot geklonken van de Roparun, de estafetterun voor het goede doel. Ook het Roparunteam Willemstad In Touch had daarbij aanwezig moeten zijn, maar helaas vanwege het coronavirus bleef het team op Nederlandse grond. Maar tóch startte het team vandaag om (even na) 12.00 uur aan een Roparun, maar dan een eigen alternatieve.

Willemstad In Touch heeft namelijk routes gemaakt voor iedere letter van het woord Roparun. Al deze losse letters staan voor een bepaalde afstand die gewandeld, gerend of gefietst kan worden. Of je nu alleen de R doet, of R en O of ROPA of ROPARUN, dat is een keuze die je zelf kunt maken. Ook hoef je niet verplicht alle letters op één dag af te leggen, je kunt de komende maand sportief bezig zijn en zoveel mogelijk letters proberen te behalen. Vandaag kwam WIT dus bij elkaar bij de Campagne in Willemstad, alwaar ze gezamenlijk startten aan hun tocht. Papa Dion is één van de hardlopers van team WIT en zijn vrouw Sandra en dochters Sofie en Liz wilden zich vandaag ook inzetten: “We doen vandaag alleen de letter O hoor”, lacht Sandra. “Ik ga op de fiets, Sofie gaat op skeelers en Liz op haar eigen fietsje. Die gaan we zo thuis ophalen en dan starten we bij het kruising bij het Steenpad. Daar staat ook de route voor de letter O”, aldus Sandra.

Het is dus niet alleen het team WIT dat de Roparun kan voltooien, dat geldt eigenlijk voor iedereen. De challenge, waarbij wordt opgeroepen de regels van het RIVM in acht te nemen, kan worden aangegaan van 30 mei tot 30 juni. Wanneer je een route hebt volbracht, kun je zelfs een medaille verdienen en het Roparunteam steunen en daarmee uiteraard het goede doel.

De afstanden zijn als volgt:
R = 5,7 km
O = 4,7 km
P = 6,7 km
A = 8,4 km
R= 5,7 km
U= 3,4 km
N = 4,6 km

De medailles die te verdienen zijn, zijn als volgt:
Brons: 1 van de afzonderlijke letters: = 3,4 – 8,4 km
Zilver: RR = 11,4
Goud: ROPA : 25,5 km
Platinum: ROPARUN = 39,2 km

Kijk op https://kooptickets.shop/973/Willemstad-in-Touch-Run-2020.html meld je aan en steun het goede doel.

Nadat we de start van het team aan de Lantaarndijk vastlegden op foto, teleporteerden we onszelf naar de kruising met het Steenpad om het team daar ook op een filmpje vast te leggen. Bekijk ons beeldmateriaal direct hieronder.

Beelden bij dit artikel