All Stars Blues sessie ten bate van Stichting NAH in Zevenbergen

Aanstaande zondag 6 oktober organiseert café Gesellies in Zevenbergen een All Stars Blues sessie voor de nog op te richten Stichting NAH café Gesellies. In NAH, Niet Aangeboren Hersenletsel, zijn allerlei gradaties maar feit blijft dat alle mensen met NAH of de mantelzorgers van mensen met NAH, wel eens een dagje uit verdienen. Café Gesellies gaat zich door middel van het oprichten van de stichting inzetten voor deze mensen en hoopt door het Blues-evenement aanstaande zondag, geld op te halen om de stichting een voortvarende start te geven.

Patrick Gesell, eigenaar van het café, vertelt: “We krijgen veel hulp van woonzorgcentrum De 7 Schakels hier in Zevenbergen. Zij hebben natuurlijk veel medewerkers en vrijwilligers die ervaren zijn in de omgang met mensen met NAH. De stichting wordt sowieso opgericht, maar met het benefietevenement hopen we een buffer te kunnen creëren voor de inschrijvingskosten bij de KvK, waar we overigens ook veel begeleiding van mogen ontvangen, en om de stichting een boost te geven. Uiteindelijk zullen wij ons café ter beschikking stellen aan de stichting, om mensen met NAH een leuke dag te bezorgen of juist de mantelzorgers van deze mensen te ontvangen. Of beiden tegelijkertijd; én de mensen met NAH ontvangen én de mantelzorgers tegelijkertijd een dag ontzien.”

Om geld op te halen, zullen er zondag niet alleen donatiebussen staan. Ook heeft een medewerker van De 7 Schakels zogenaamde ‘Kronkels’ gemaakt. Onder de leus: ‘Welke kronkel heb jij?’ worden deze grappige, zelfgemaakte sleutelhangers verkocht voor 5 euro p.st., waarvan de opbrengst naar de stichting zal gaan. Overigens is zondag de entree geheel gratis, maar er wordt natuurlijk gehoopt dat bezoekers een kronkel kopen dan wel een donatie doen. Je kunt natuurlijk geen bluessessie organiseren zonder artiesten. Zondag zullen Magic Frankie, Mike (Mellotones) Donkers, Tenny Tahamata, Arjan van den Oever, Jeffrey van Duffelen & Fat-Harry Dorth het podium van het café aan de Langenoordstraat 58 betreden. Het wordt een All Stars Blues sessie voor het goede doel, waarbij iedereen vanaf 15.00 uur van harte welkom is. 

Beelden bij dit artikel