Airbagdieven sloegen afgelopen nacht 9x toe in Fijnaart

Airbagdiefstal is inmiddels een groot probleem in heel Brabant. Ook de in de gemeente Moerdijk zijn de verschillende kernen regelmatig ‘aan de beurt’. Vanmorgen troffen negen bewoners hun auto opengebroken en met ontbrekende airbag aan. De politie vermoedt dat er professionele. internationaal rondtrekkende bendes achter de inbraken en diefstallen zitten.

Auto was net gemaakt

In één straat In Fijnaart, de Koolmees, was het afgelopen nacht bij zeker vijf auto’s raak. Ook in auto’s op de Zilvermeeuw, de Specht en de Brabantse Bellenfleur was ingebroken. Sommige bewoners stellen dat hun auto pas net was gerepareerd, na de vorige keer dat er een airbag was gestolen.

Airbagdiefstal = moeilijk probleem

Begin vorige maand was het in één week 136 keer raak in Midden- en West-Brabant. Een jaar geleden lag het aantal inbraken in dezelfde week nóg hoger. Toen waren het er 181. Volgens de politie is het probleem moeilijk tegen te gaan. ,,Het betreft professionele bendes. We raden mensen ten sterkste aan om aangifte te doen. Dat is vaak de enige manier om de inbrekers te achterhalen”, aldus een politiewoordvoerder. Samen met andere landen en het Europese samenwerkingsverband van politiediensten EUROPOL probeert de Nederlandse politie de bendes in kaart te brengen.