Achterban van verenigingen in Zevenbergen en Klundert brengen bijna 9000 euro in clubkas

Dankzij de achterban van verschillende verenigingen in Zevenbergen en Klundert, hebben in totaal negen clubs een mooie opsteker binnengehaald. Omdat de achterban specifiek voor deze verenigingen meespeelt met de VriendenLoterij, gaat de helft van ieder lot waarmee meegespeeld wordt, direct naar de clubkas. In 2018 betekende dat een bedrag van 3895 euro voor zeven Zevenbergse verenigingen en een bedrag van 4887 euro voor twee Klundertse verenigingen. In Zevenbergen werd het hoogste bedrag opgehaald door Sportvereniging Zevenbergen, namelijk 1526 euro. In Klundert haalde de achterban van Muziekvereniging Determinato het meeste op, namelijk 4610 euro.

In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd. Opbrengsten worden zoal besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio.

De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs