118 deelnemers en nog veel meer éénwielers op tweede editie Eenwielerfestival

Vorig jaar waren het er nog 50, dit jaar wisten maar liefst 118 deelnemers hun weg naar het Eenwielerfestival in Klundert te vinden. Het festival werd voor de tweede keer georganiseerd, in Klundert maar ook überhaupt, door de Stichting Eenwieleren Nederland om, naast een leuke dag voor de deelnemers, het eenwieleren een beetje te promoten.

In de sporthal van de Niervaert spraken wij met Sander, bestuurslid bij de stichting. "Ten opzichte van vorig jaar is het aantal deelnemers inderdaad flink toegenomen. Zij hebben eigenlijk allemaal wel enigszins ervaring met eenwieleren, de één wat meer dan de ander. Maar ook mensen die nog nooit op een eenwieler hebben gezeten, kunnen vandaag hier meedoen, want er wordt vanmiddag een workshop voor absolute beginners gegeven. Het Eenwielerfestival hebben we in het leven geroepen om vooral een leuke dag te beleven. We organiseren bijvoorbeeld ook het NK, maar dat is meer gericht op races, tijd en winnen. Het Eenwielerfestival is meer spelen en het leuk hebben in de sport."

Dat spelen, dat zat vandaag wel goed. Eenwieleraars die op een stapel pallets springen en kunstjes uitvoeren, proberen op een hoge eenwieler of juist een hele kleine eenwieler vooruit te komen, rondjes op een parcours eenwieleren en zelfs een potje eenwieler-hockey. Ook was Europees kampioen Tim Desmet aanwezig om een spectaculaire eindshow te geven. Tim Desmet da's natuurlijk leuk, maar wat ook écht leuk is, is dat we de enige deelnemer uit onze gemeente hebben gevonden én gesproken. Luc uit Zevenbergen nam deel aan het Eenwielerfestival, samen met zijn mede-leerlingen van Circusschool CircusKunst uit Oosterhout. Wij zetten hen op de foto, met Luc voorop. U herkent hem aan het zwarte shirt, grijze trainingsbroek, rode sportschoenen en zijn bos donkere krullen. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel