Winterschoolliner begint aan tweede en laatste jaar pilot

De Winterschoolliner, de speciale buslijn van en naar het Markland College Zevenbergen die rijdt tussen Zevenbergen, Klundert, Noordhoek en Standdaarbuiten en vice versa, zal vanaf maandag 28 oktober aanstaande weer gaan rijden. De Winterschoolliner start daarmee aan zijn tweede en tevens laatste jaar van de pilot die Arriva gestart is in samenwerking met de gemeente Moerdijk en het Markland College.

Hoewel tijdens het eerste jaar weinig gebruik gemaakt werd van de Winterschoolliner, staat wethouder Thomas Zwiers toch positief tegenover de pilot. “In de donkere natte wintermaanden is de bus comfortabeler én veiliger, zeker in landelijk gebied met vele donkere dijkweggetjes”, licht Zwiers toe. “De Winterschoolliner biedt dan uitkomst. De buslijn is afgelopen jaar enthousiast ontvangen. Het gebruik van de Winterschoolliner bleek het eerste jaar wel zeer wisselend, afhankelijk van dagsoort en weersomstandigheden. Het project gaat nu het tweede, laatste en bepalende jaar van de pilot in. Dus maak er vooral gebruik van, zodat de Winterschoolliner ook na 2020 blijft rijden”, aldus wethouder Zwiers.

De Winterschoolliner (lijn 680) rijdt vanaf het ingaan van de wintertijd, vanaf maandag 28 oktober 2019 tot en met vrijdag 27 maart 2020, op weekdagen tussen Standdaarbuiten via Noordhoek, Klundert en Zevenbergen. Ten opzichte van het eerste pilotjaar is ook Klundert, halte Zevenbergse Poort, opgenomen in de dienstregeling. Deze speciale buslijn rijdt in de ochtend twee ritten tussen Standdaarbuiten en Zevenbergen, station NS via Noordhoek en Klundert en het Markland College. In de middagspits rijdt de Winterschoolliner twee ritten in tegengestelde richting. De ritten sluiten aan op de lestijden van het Markland College en de aankomst- en vertrektijden van de Sprinter van/naar Dordrecht.

Kijk voor meer informatie over de dienstregeling en abonnementen op www.arriva.nl/winterschoolliners