Petronella van Nispen uit Zevenbergen viert 101ste verjaardag

Vandaag viert Petronella van Nispen uit Zevenbergen haar honderd-en-eerste verjaardag. Petronella werd op 7 augustus 1918 geboren in Prinsenbeek, trouwde op 25 juni 1942 en woonde nog tot 3 jaar geleden zelfstandig. Inmiddels woont ze al twee jaar in de Zeven Schakels, waar haar kinderen vandaag samen met haar de bijzondere mijlpaal vierden.

Op haar 100ste verjaardag vorig jaar, was onze redactie ook aanwezig en mochten wij haar levensverhaal aanhoren. Petronella was de oudste in een gezin van vijf kinderen waarvan alleen haar jongste zus nog leeft. Trouwen deed ze op 25 juni 1942 en wel met Jan van Nispen. Wonen gingen ze in Langeweg en samen kregen ze acht kinderen. Helaas zijn er daar twee van overleden en net voor het veertigjarig huwelijksfeest overleed ook Jan. Lange tijd woonde Petronella zelfstandig, maar ze werd ingehaald door haar leeftijd en moest twee jaar geleden pas op de plaats maken en verhuizen naar woonzorgcentrum De Zeven Schakels. 

Geestelijk is Petronella nog in orde, lichamelijk gezien wil het niet meer zo goed lukken. Wél toverde haar gezicht een glimlach rond haar mond, toen één van haar dochters haar vertelde dat ze vanavond lekker frietjes gaan eten! Komende zondag viert de 101-jarige haar verjaardag nogmaals maar dan met alle kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en aanhang. Een bont gezelschap zal dat wezen, want alleen al achterkleinkinderen heeft Petronella er inmiddels 20 en is de 21ste op komst. 

De redactie van KijkopMoerdijk feliciteert Petronella en haar familie nogmaals van harte met haar verjaardag en wij danken hen voor de gastvrije ontvangst.

Beelden bij dit artikel